Resultado: 4 porção/porções
Tempo de Preparação: 15 mins
Tempo de Cozimento: 1 h
Tipo de refeição:
Sopas
Pratos Principais
Avaliação:
Avaliação Média dos Membros FatSecret
|
por membro: amani96
Spanish Lentils and Mushrooms
Terrific vegetarian, vegan, and gluten-free dish.
Ingredientes
Instruções
- In a large saucepan, sauté the onion and garlic with a good glug of olive oil and a pinch of salt until softened, about 3 minutes.
- Add the lentils and 4 cups of water. Bring to a boil, reduce to a simmer, and cook until tender.
- Add the smoked paprika. Season with salt, sherry vinegar, and more smoked paprika to taste. I like there to be just an edge of vinegary sourness without it being overpowering.
- Meanwhile, in a very hot sauté pan, fry the mushrooms with another glug of olive oil, turning occasionally. Try to get them to brown well on most sides. Season with salt.
- Toss the cherry tomatoes and basil with a little olive oil, sherry vinegar, and salt.
- To serve, divide the lentils into bowls. Top with the mushrooms, and top that with the salad. Give the whole thing a grind of black pepper and maybe another little dusting of smoked paprika.
87 membros adicionaram esta receita ao seu livro de receitas.
|
Revisões
Very suitable for the GI-diet. And delicious as well!
03 dez 10 por membro: oceanroses
|
The Lentils make it unsuitable for the Ancient European diet
26 mai 10 por membro: Runesinger
|
This dish was absolutely delicious!!!
21 abr 10 por membro: amani96
|
|
|
|
|
Revisar esta receita
Você deve iniciar sessão para revisar esta receita. Clicar aqui para iniciar sessão.
|
|
|
Procurar Mais Receitas
|
Filtrar por Tipo de Refeição
Sopas
Pratos Principais
Receitas Mais Recentes
Tão extravagante, delicioso e fácil de preparar.
|
Delicioso, simples e fácil.
|
Doce, delicioso e fácil.
|
Simples, leve e delicioso.
|
|
Submeter uma Receita
Resumo Nutricional:
|
|
Existem 490 calorias em 1 porção de Spanish Lentils and Mushrooms.
|
|
Repartição das Calorias: 25% gord, 51% carbs, 24% prot. |
|
Fatos Nutricionais
Quantidade
por porção
Energia
2050 kj
490 kcal
Carboidratos
64,2g
Açúcar
10,57g
Proteínas
29,84g
Gorduras
13,84g
Gordura Saturada
1,929g
Gordura Trans
0g
Gordura Monoinsaturada
9,898g
Gordura Poliinsaturada
1,623g
Colesterol
0mg
Fibras
14g
Sódio
133mg
Potássio
558mg
Repartição das Calorias:
Carboidratos (51%)
Gorduras (25%)
Proteínas (24%)
|
|
*Baseado num IDR de 2000 calorias
|