Resultado: 3 porção/porções
Tempo de Preparação: 10 mins
Tempo de Cozimento: 30 mins
Tipo de refeição:
Pratos Principais
Almoço
Avaliação:
Avaliação Média dos Membros FatSecret
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Lentil & Coconut Milk Curry
A delicious and easy to make vegetarian curry, perfect for vegan guests too.
Ingredientes
Instruções
- Drain and rinse lentils.
- Dice onion and fry in a little oil on low heat. Add minced, fresh ginger. Stir regularly and cook until onion begins to turn translucent, about 10 minutes. When you add the ginger, also add a dash of crushed, dry red chillies.
- Add curry powder to the onions. Cook for a minute or two to form a dry, spicy mixture.
- Add coconut milk and tomatoes. Stir well.
- Add lentils and simmer for 20 minutes. Stir occasionally.
- Serve with brown rice, quinoa or on a bed of spinach. Garnish with coriander.
- Note: variations include adding 1/2 a vegetable stock cube or one 'stock pot' during the simmering stage. If you like garlic, add some. Use tomato paste instead of the canned tomatoes. Incorporate spinach by adding 2 handfuls of leaves no more than 5 minutes before the end of the cooking time.
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Revisões
Can you use the regular dried lentils for this?
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Resumo Nutricional:
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Existem 259 calorias em 1 porção de Lentil & Coconut Milk Curry.
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Repartição das Calorias: 66% gord, 25% carbs, 9% prot. |
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Fatos Nutricionais
Quantidade
por porção
Energia
1084 kj
259 kcal
Carboidratos
16,83g
Açúcar
5,35g
Proteínas
6,11g
Gorduras
19,71g
Gordura Saturada
16,979g
Gordura Monoinsaturada
0,947g
Gordura Poliinsaturada
0,309g
Colesterol
0mg
Fibras
6,7g
Sódio
249mg
Potássio
376mg
Repartição das Calorias:
Carboidratos (25%)
Gorduras (66%)
Proteínas (9%)
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*Baseado num IDR de 2000 calorias
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